Wireless site survey

meten is weten

Wireless site survey

Het opzetten van een betrouwbaar wireless netwerk is een nauwkeurige taak en start met een inventarisatie. Samen met u schetsen we het optimale wireless netwerk voor uw situatie. Op basis van de inventarisatie starten we met een wireless site survey. We voeren een meting uit op locatie en gebruiken hiervoor specialistische apparatuur en software (Ekahau) om het ideale wireless netwerk in kaart te brengen.

Wij geven naast de te gebruiken hardware o.a. de exacte locatie van de te plaatsen acces points aan. We geven de precieze instellingen zoals het kanaal en vermogen weer en voeren een spectrum analyse uit. De meetresultaten en adviezen stellen wij ter beschikking in een uitgebreid en overzichtelijk rapport.

 


Wireless LAN model

Met het Wireless LAN Model zorgen wij voor de juiste oplossing voor uw businesscase. Wij behandelen elke stap, vanaf het begin van uw WLAN-project met betrekking tot het ontwerp, installatie, validatie/verificatie en optimalisatie, om uw draadloze netwerk gezond te houden en een optimale gebruikerservaring voor alle draadloze clients te garanderen.

Wanneer kiest u voor een wireless site survey;

  • U overweegt een wireless netwerk;
  • Het bestaande wireless netwerk werkt niet naar behoefte (het is traag of u heeft last van storingen);
  • U gaat verhuizen naar een nieuwe omgeving;
  • U gaat verbouwen/ uitbreiden;
  • De eisen aan het netwerk veranderen (er komen bijvoorbeeld gebruikers bij).

Wilt u meer informatie?

Interesse in wat wij uw organisatie te bieden hebben? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor u klaar.