Wifi

Wifi

Een stabiel, krachtig en veilig wireless netwerk is voor zowel uw medewerkers als gasten niet meer weg te denken. Wireless internet maakt het mogelijk dat we overal ‘connected’ zijn en zorgt voor flexibiliteit. Er worden hoge eisen (betrouwbaarheid, stabiliteit, snelheid en veiligheid) aan het wireless netwerk gesteld. Metric-IT heeft ruime ervaring en expertise op wifigebied en zet dit graag in om uw wireless netwerk optimaal te laten functioneren.

In 4 stappen naar een zorgeloos wifi

1. Ontwerp - Wireless site survey - meten is weten!

Het opzetten van een betrouwbaar wireless netwerk is een nauwkeurige taak en start met een inventarisatie. Samen met u bepalen we het optimale wireless netwerk voor uw situatie. Op basis van de inventarisatie starten we met een wireless site survey. Met behulp van de site survey maken wij een inventarisatie van uw huidige omgeving. We voeren een meting uit op locatie en gebruiken hiervoor specialistische apparatuur en software om het ideale wireless netwerk in kaart te brengen.

Wij geven naast de te gebruiken hardware o.a. de exacte locatie van de te plaatsen acces points weer, geven de precieze instellingen zoals het kanaal en vermogen weer en voeren een spectrum analyse uit. De meetresultaten en adviezen stellen wij ter beschikking in een uitgebreid en overzichtelijk rapport.

2. Implementatie

Wij leveren uitsluitend oplossingen van topfabrikanten die geschikt zijn voor uw situatie en voldoen aan alle opgestelde eisen uit het ontwerp.

3. Controle

Zodra het wireless netwerk operationeel is voeren wij een nameting uit om zo de laatste detailinstellingen door te voeren en adviseren wij u over het beheer van het netwerk.

4. Beheer

Wij dragen zorg voor het beheer van uw netwerkomgeving en adviseren u waar nodig.
Wij monitoren uw infrastructuur 24/7 en proberen ten alle tijden calamiteiten te voorkomen. Bij calamiteiten en vragen staan onze gecertificeerde engineers voor u klaar om u te helpen. Kortom wij zorgen ervoor dat uw wireless omgeving de hoogst mogelijke beschikbaarheid heeft met zo min mogelijk verstoringen.

Wilt u meer informatie?

Interesse in wat wij uw organisatie te bieden hebben? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor u klaar.