Networking

Networking - Een goede netwerkinfrastructuur is van onschatbare waarde

We zijn in grote mate afhankelijk van onze netwerken. De juiste netwerkoplossing maakt effectieve en veilige communicatie en samenwerking mogelijk. Het netwerk zorgt voor de verbinding naar o.a. uw applicaties en data  maar maakt ook de communicatie naar uw collega’s, klanten, en partners mogelijk. Kortom het is de levensader van uw organisatie!
Metric-IT stelt haar expertise graag ter beschikking en ontzorgt u met Netwerken die werken!.

Het fundament van Netwerken die werken! is een goed doordacht ontwerp. In het ontwerp houden wij o.a. rekening met de wensen van de gebruikers van vandaag maar ook in de toekomst, de schaalbaarheid en uiteraard de beveiliging. Wij adviseren u over de beste technische oplossing voor vandaag maar ook voor morgen. Na goedkeuring op het ontwerp starten wij met de implementatie. De oplevering vindt plaats nadat alles naar behoren werkt en alle testen succesvol zijn afgerond. Na de oplevering van het netwerk starten wij met het beheer van de netwerkomgeving.

De voordelen van Netwerken die werken!:

  • Beschikbaarheid: U heeft 1 aanspreekpunt voor al uw netwerkvraagstukken. Wij staan altijd voor u klaar en zorgen voor korte communicatielijnen.
  • Expertise: Onze engineers hebben de juiste ervaring en certificeringen om u volledig te ontzorgen.
  • Betrouwbaarheid en continuïteit; Wij monitoren uw netwerk (24x7) op verstoringen en zorgen voor de hoogst mogelijke beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw netwerk.
  • Flexibiliteit en capaciteit: Groeit uw organisatie dan groeien wij met u mee.
  • Veiligheid: Pro-actief in plaats van reactief! Wij lossen de problemen op voordat ze zich aandienen.

 

De netwerkdiensten van uw organisatie kunt u volledig aan ons uitbesteden. Wij ondersteunen u in alle fases van het IT-proces met installatie, vernieuwing, onderhoud, support en beheer van de netwerkomgeving. Wij leveren uitsluitend oplossingen van topfabrikanten en zijn gecertificeerd Cisco Select en Cisco Meraki partner.

  

Connectiviteit

Bestaat uw organisatie uit meerdere vestigingen, heeft u kritische resources in de cloud of willen uw medewerkers veilig vanuit huis inloggen op het bedrijfsnetwerk?
We zijn in al deze voorbeelden afhankelijk van de connectie om succesvolle, betrouwbare en veilige communicatie mogelijk te maken.

De internetconnectiviteit maakt onderdeel uit van de externe omgeving en krijgt vaak, onterecht, te weinig aandacht. Of het nu gaat om een SD-WAN oplossing of aanpassingen doorvoeren in uw huidige omgeving zodat uw bereikbaarheid gegarandeerd wordt door meerdere redundante aansluitingen. Metric-IT heeft als Cisco Select en Meraki partner de expertise en ervaring om u te voorzien in de juiste connectiviteitsoplossing die past bij uw bedrijfsvoering.

Enkele voorbeelden waarmee wij u van dienst kunnen zijn:

 • Connectie naar het internet.
 • Beveiligde VPN verbindingen met de hoogste beschikbaarheid naar al uw externe locaties.
 • Optimale verbinding naar uw cloud diensten.
 • Beveiliging van het internetverkeer met Firewalls, URL filtering, Malware protection en Intrusion prevention.
 • Monitoring, geeft inzicht in al het verkeer wat uw organisatie in- en uitgaat.