Security
Deel dit bericht

Optimaliseer jouw firewallomgeving met de Firewall Health Check van METRIC-IT

Je ICT-omgeving is zo veilig als je zwakste schakel. Dus om de kans op een cyberaanval zo klein mogelijk te maken, moet je ervoor zorgen dat je infrastructuur goed beveiligd is. Dat medewerkers op de hoogte zijn van de gevaren van een cyberaanval. En dat je firewall optimaal functioneert. Zodat je jouw organisatie beschermt tegen de constante dreiging van cyberaanvallen. Maar hoe realiseer je dat? De Firewall Health Check van METRIC-IT is een belangrijke eerste stap in het optimaliseren van jouw firewallomgeving.

In dit artikel vertelt netwerk engineer Gideon Chong hoe zo’n Firewall Health Check in z’n werk gaat.

 

Het belang van een optimale firewallomgeving

First things first, want waarom heb je eigenlijk een optimale firewallomgeving nodig? Gideon ziet een firewall als ‘een muur’ om jouw lokale computer of server heen. “Deze ‘muur’ beschermt jouw gegevens tegen virussen en cyberaanvallen. Elke aanval van buitenaf wordt gedetecteerd en beoordeeld. Dat gebeurt op basis van de door jou ingestelde beveiligingsregels. Daarmee houd jij ongewenste gasten buiten de deur.”

Volgens Gideon doet een IT-manager er alles aan om ervoor te zorgen dat een firewall in optimale staat verkeerd. “Is de firewall up-to-date? Neemt de ene firewall het over als de ander stuk gaat? En wat kan er nóg beter? Soms ziet een IT-manager ‘door de bomen het bos niet meer’. Dan biedt een Firewall Health Check inzicht!”

 

Zo gaat een Firewall Health Check in z’n werk

De Firewall Health Check van Metric-IT evalueert de veiligheidsstatus van jouw firewalls. Met als doel om je organisatie zo goed mogelijk te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Om dit te bereiken doorlopen we zes essentiële stappen.

  1. Intake
    We beginnen altijd met het uitvoeren van een grondige intake. Zo leren we je organisatie van A tot Z te begrijpen. Hierbij richten we ons specifiek op je firewallomgeving. En brengen we jouw behoeften, uitdagingen en doelen in kaart.
  2. Scope
    Vervolgens stemmen we samen je scope af op jouw specifieke wensen en vereisten. Uit de scope volgt een gedetailleerd voorstel dat de aanpak en doelstellingen van het project omvat. Inclusief een gedegen plan van aanpak
  3. Inventarisatie
    Tijdens de inventarisatie komen onze ervaren experts bij jou op locatie. Om samen gedetailleerde informatie over je huidige netwerk- en firewallomgeving te verzamelen. Daarnaast organiseren we gesprekken met de verantwoordelijke(n) voor de firewallomgeving.
  4. Onderzoek
    In deze stap loggen we in op de firewalls om deze grondig te onderzoeken. We beoordelen niet alleen de configuratie, maar controleren ook de beleidsregels en evalueren de beveiligingsinstellingen. Zo zorgen we ervoor dat jouw systemen voldoen aan de hoogste standaarden van best practices en beveiligingsrichtlijnen. Ook analyseren we specifieke processen met betrekking tot firewallregels. Zo sluit je beleid perfect aan op jouw operationele behoeften.
  5. Rapportage
    Na het uitvoeren van ons onderzoek presenteren we een uitgebreid rapport. Hierin leggen we niet alleen de geïdentificeerde problemen bloot. Maar we bieden ook gedetailleerde en op maat gemaakte oplossingen om deze aan te pakken.
  6. Actie
    In deze laatste stap van onze Firewall Health Check gaan we over tot concrete actie. De bevindingen en aanbevelingen uit de voorgaande stappen worden namelijk geïmplementeerd. Je kunt zelf met deze acties aan de slag gaan. Of wij voeren deze voor je uit. Net wat het beste past bij jouw specifieke behoeften en capaciteiten.

 

Zet de eerste stap in het optimaliseren van jouw firewallomgeving

Wil jij inzicht in je huidige firewallomgeving? En concreet advies om de beveiliging naar een hoger niveau te tillen? Plan dan nu een afspraak in! Of lees hier meer over de Firewall Health Check.

Kenneth ChongNetwork Consultant

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

“Als Technisch Consultant zet ik mij iedere dag in om de netwerken van onze klanten zo veilig en optimaal mogelijk te laten werken. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op, Ik help je graag!”

Neem contact met ons op